Žáci 2.C v hodinách pracovních činností pravidelně vaří.
Žáci 2.C v hodinách pracovních činností pravidelně vaří. Za celý rok se naučili různé činnosti související s vařením: příprava nádobí a surovin, vaření, smažení, pečení, ale také umývání nádobí a úklid kuchyně.
V průběhu roku jsme už zvládli uvařit vaječnou omeletu, kuřecí vývar, halušky, sýrovou omáčku s kuřecím masem a těstovinami, buřtguláš, zapečené těstoviny, bramboráky, zapečené brambory a jarní salát. Upekli jsme jablečný koláč, vánoční cukroví a piškotový dort za studena, usmažili jsme výborné koblihy.
V pondělí 29. května 2023 jsme uvařili výborné rizoto, za které by se nestyděly ani kuchařky v naší školní jídelně.
Mgr. Jitka Rudolfová, třídní učitelka 2.C